< 2h
mediu
Italiana
Pregateste un aluat de pizza dupa reteta de aici. Lasa-l sa dospeasca.
Intre timp, topeste untul intr-o togaie, pe foc mediu. Adauga usturoiul tocat si gateste-l 30 secunde. Adauga faina si piperul si gateste un minut, amestecand continuu.
Adauga treptat laptele si amesteca cu un tel. Gateste sosul timp de 3 minute, pana cand se ingroasa. Nu uita sa amesteci continuu. Ia oala de pe foc si adauga parmezanul ras pe care sa il incorporezi cu o lingura.
Cand aluatul e dospit incinge cuptorul la 230C.
Presara o foaie de copt cu malai. Intinde aluatul intr-un disc mare si aseaza-l pe hartia de copt, intr-o tava.
Intinde sosul pregatit peste aluat, lasand o margine de 1cm. Aseaza ceapa tocata si fasiile de pui deasupra.
Coace pizza timp de 15-17 minute pana cand aluatul e auriu si crocant.
Presara imediat ierburie aromatice.
Sursa reteta si foto: My Recipes
- pui
- 1 lingura chives tocate marunt
- 1 lingura patrunjel proaspat tocat
- 1 lingura oregano proaspat tocat
- 1 ceapa mica tocata
- 300g pui gatit taiat fasii
- 1 lingura malai
- 75g parmezan ras
- 180ml lapte
- 1/2 lingurita piper
- 2 linguri faina
- 2 catei usturoi tocati marunt
- 1 lingura unt
- 1 portie aluat pentru pizza