Timp preparare:
< 2h
Dificultate:
mediu
Bucatarie:
Italiana
Metoda de preparare

Pregateste un aluat de pizza dupa reteta de aici. Lasa-l sa dospeasca.

Intre timp, topeste untul intr-o togaie, pe foc mediu. Adauga usturoiul tocat si gateste-l 30 secunde. Adauga faina si piperul si gateste un minut, amestecand continuu.

Adauga treptat laptele si amesteca cu un tel. Gateste sosul timp de 3 minute, pana cand se ingroasa. Nu uita sa amesteci continuu. Ia oala de pe foc si adauga parmezanul ras pe care sa il incorporezi cu o lingura.

Cand aluatul e dospit  incinge cuptorul la 230C.

Presara o foaie de copt cu malai. Intinde aluatul intr-un disc mare si aseaza-l pe hartia de copt, intr-o tava.

Intinde sosul pregatit peste aluat, lasand o margine de 1cm. Aseaza ceapa tocata si fasiile de pui deasupra.

Coace pizza timp de 15-17 minute pana cand aluatul e auriu si crocant.

Presara imediat ierburie aromatice.

Sursa reteta si foto: My Recipes