< 2h
mediu
Italiana
Pe cat de simpla e aceasta pizza, pe atat e de gustoasa. Daca nu gasiti carnati cu piper, puteti folosi orice fel de carnati picanti.
Pregateste un aluat de paine dupa reteta de AICI.
Incinge cuptorul la 250C si pune la incins o piatra sau o tava speciala pentru pizza.
Impartea aluatul dospit in doua si indinde cu sucitorul sau cu mana doua discuri.
Presara desupra aluatului branza de capra faramitata si mozzarella rupta in fasii. Scoate carnea din membrana carnatului si rupe-o in bucati mai mici pe care sa le asezi peste branzeturi.
Picura putin ulei de masline si aseaza pizza pe tava sau piata de pizza incinse.
Coace-le 10-12 minute pana cand aluatul creste si e crocant, iar branzeturile s-au inmuiat, dar nu s-au rumenit.
Lasa-o sa se raceasca un minut si taie-o in felii.
Sursa reteta si foto: The Guardian
- carnati
- ulei de masline
- 100g mozzarella
- 200g carnati condimentati cu piper
- 150g branza de capra
- 250g aluat de paine