Timp preparare:
30 min
30 min
Dificultate:
usor
usor
Bucatarie:
Internationala
Internationala
O garnitura cremoasa care se potriveste langa orice friptura.
Metoda de preparare
Fierbe cubuletele de telina si cartofi in apa cu sare, timp de 25 de minute. Scurge-le si paseaza-le bine intr-o oala.
Intre timp, pune la fiert laptele si smantana. Cand dau in clocot ia-le de pe foc.
Pune legumele pasate pe foc mic si amesteca constant timp de 2 minute, astfel incat sa se evapore apa in exces. Adauga untul si incorporeaza-l. Ia oala de pe foc si adauga treptat amestecul fierbinte de lapte cu smantana.
Condimenteaza cu sare si piper si strecoara piureul fierbinte printr-o sita. Vei obtine un piure moale si cremos.
Presara inainte de servire 1 lingura de ulei de alune si alunele tocate si prajite.
Sursa reteta si foto: Epicurious
INGREDIENTE
- telina
- 1 lingura ulei de alune
- 50g alune tocate si prajite
- piper
- 110g unt taiat cubulete
- sare
- 150ml smantana grasa
- 160ml lapte
- 1.2kg cartofi taiati cubulete
- 1.2kg radacina telina curatata si taiata cubulete