Timp preparare:
< 1h
< 1h
Dificultate:
usor
usor
Bucatarie:
Internationala
Internationala
Metoda de preparare
Preincalzeste cuptorul la 175 grade Celsius. Taie dovleacul in jumatate, pe lungime. Scoate-i samburii.
Pune jumatatile de dovleac pe o foaie de copt, cu fata in sus. Pune unt deasupra si zahar brun si pune la cuptor pentru 45-60 minute.
Scoate dovleacul din cuptor si lasa-l sa se raceasca timp de 10 minute. Apoi, scoate-i continutul, avand grija sa pastrezi si amestecul de unt topit cu zahar. Pune totul intr-un blender si amesteca bine.
Adauga scortisoara, nucsoara si sare. Amesteca pana piure-ul devine omogen.
Daca e nevoie, mai adauga unt.
Sursa: www.mybakingaddiction.com
INGREDIENTE
- dovleac
- 1/4 lingurita nucsoara
- 1/2 lingurita scortisoara
- 2 linguri zahar brun
- 6 linguri unt nesarat
- 1 dovleac placintar mare
- 1/4 lingurita sare kosher