Timp preparare:
< 1h 30min
< 1h 30min
Dificultate:
usor
usor
Bucatarie:
Internationala
Internationala
Imbunatateste reteta clasica de piure cu dovleac - incearca o reteta delicioasa de toamna.
Metoda de preparare
Curata cartofii si dovleacul si pune-le la fiert in apa sarata, timp de 25-30 minute. Cand sunt gata, scurge-le si amesteca-le intr-un blender impreuna cu laptele, smantana, doua linguri de unt. Asezoneaza-le cu sare, piper si nucsoara.
Curata usturoiul si taie-l marunt. Spala salvia, usuc-o si tai-o marunt. Pune untul topit intr-o tigaie si caleste aici usturoiul si salvia. Strecoara-le si pune-le deoparte.
Pune piureul obtinut in farfurii si deasupra pune amestecul de usturoi cu salvie.
Sursa: www.finedininglovers.com
INGREDIENTE
- cartofi
- 1 catel de usturoi
- nucsoara
- cateva frunze de salvie
- 4 linguri unt topit
- 125ml lapte
- 2 linguri unt
- 100ml smantana
- 800g cartofi
- 500g dovleac