Timp preparare:
< 1h 30min
                    < 1h 30min
Dificultate:
usor
                    usor
Bucatarie:
Internationala
                Internationala
Orice friptura ai avea langa el, s-ar putea sa renunti la felul principal doar penru o portie din acest piure.
Metoda de preparare
                    Incinge cuptorul al 180C si coace capatanile de usturoi, invelite in folie de aluminiu, timp de 1 ora.
Lasa-le sa se raceasca 10 minute, taie-le un capac si apoi stoarce-le pentru a scoate pulpa de usturoi copt.
Fierbe cartofii si ceapa in apa cu putina sare, timp de 15 minute, pana cand cartofii se inmoaie. Scurge apa si pastreaza 60ml din ea.
Pune usturoiul copt peste cartofii fierti, adauga lichidul pastrat, rozmarinul, sare si piper. Paseaza totul pana cand obtii consistenta dorita.
	Sursa reteta si foto: My Recipes
	
                    INGREDIENTE
                    
                
                - cartofi
 - 1 lingurita rozmarin uscat
 - 1 ceapa medie tocata
 - 900g cartofi curatati si taiati cubulete
 - sare
 - 2 capatani usturoi
 - piper