< 1h
usor
Internationala
Un piure care va invalui toata masa cu aromele sale patrunzatoare de hrean.
Pregateste mai intai untul aromat cu hrean. Caleste salota in putin ulei timp de 1 minut. Amesteca-o cu untul moale, hreanul si patrunjelul tocat si mixeaza-le putin cu un blender.
Pune amestecul in folie alimentara de plastic, formand un rulou de 4-5 cm. Pune-l la frigider pana cand se intareste. (Poate fi pregatit si cu o zi inainte).
Pune cartofii in apa cu putina sare si frunza de dafin la fiert, la foc mic, timp de 15-20 de minute, pana cand se inmoaie. Scurge-i si indeparteaza frunza de dafin. Paseaza cartofii si trece-i printr-o sita mare.
Amesteca laptele cu supa si incalzeste-le. Apoi adauga-le peste cartofii pasati impreuna cu smantana, sarea si piperul. Amesteca bine si serveste piureul cu untul cu hrean.
Sursa reteta si foto: My Recipes
- cartofi
- 1 lingurita sare
- 60ml supa concentrata de pui
- 60g smantana
- 60ml lapte
- 1 frunza dafin
- 1kg cartofi curatati si taiati cubulete
- 2 linguri hrean ras
- 1 lingura patrunjel tocat
- 60g unt inmuiat
- 1 lingura salota (hasma) tocata
- 1/4 lingurita piper