Timp preparare:
30 min
30 min
Dificultate:
usor
usor
Bucatarie:
Internationala
Internationala
Un piure de cartofi pe care il poti manca si simplu, nu numai ca garnitura.
Metoda de preparare
Pune cartofii la fiert in apa cu putina sare, timp de 15 minute, pana cand se inmoaie. Scurge apa si pune inapoi cartofii in oala.
Adaug laptele si zdrobeste cartofii. Pune inapoi pe foc timp de 2 minute pana cand amestecul se incalzeste din nou, avand grija sa amesteci.
Adauga cheddarul ras si amesteca pana cand acesta se topeste. Pune apoi smantana, piperul si sarea.
Serveste cu ceapa verde tocata si bucatele de bacon.
Sursa reteta si foto: My Recipes
INGREDIENTE
- cartofi
- 1/2 lingurita sare
- 1/2 lingurita piper
- 60g smantana
- 60g cheddar ras
- 120ml lapte
- 1kg cartofi de copt/fiet curatai si taiati cubulete
- 1 ceapa verde tocata
- 2 felii bacon prajit si taiat bucati mici