Timp preparare:
< 30 min
< 30 min
Dificultate:
usor
usor
Bucatarie:
Internationala
Internationala
Un piure mult mai cremos decat cel clasic cu o aroma placuta de chives.
Metoda de preparare
Pune cartofii la fiert cu apa cat sa ii acopere si 1/2 lingurita sare. Lasa-i sa fiarba la foc mic timp de 15 minute, pana cand se inmoaie, apoi scurge apa.
Pune inapoi oala pe foc mic, adauga restul de sare si untul. Zdrobeste cartofii pana cand ajung la consistenta si textura dorita, apoi adauga branza de capra faramitata si piper.
Amesteca bine pana cand branza se topeste. Pune laptele si gateste totul pe foc mic panca cand amestecul se infierbanta, avnad grija sa amesteci.
Ia de pe foc si amesteca in piure si chives tocate.
Sursa reteta si foto: My Recipes
INGREDIENTE
- cartofi
- 1/4 lingurita piper
- 170g branza de capra
- 1 lingurita sare
- 2 linguri unt
- 1.2 kg cartofi de copt curatati si taiat cubulete
- 240ml lapte
- 3 linguri chives tocate