Timp preparare:
< 30 min
< 30 min
Dificultate:
usor
usor
Bucatarie:
Internationala
Internationala
O garnitura colorata si gustoasa. Morcovii sunt zdrobiti si nu pasati ca intr-un piure, pentru a obtine o textura pastoasa.
Metoda de preparare
Fierbe morcovii in apa cu sare pana cand se inmoaie bine. Scurge-i si lasa-i deoparte pentru cateva minute, pana cand aburul din ei usuca toata apa.
Topeste untul intr-o oala la foc mediu, adauga prazul, asezoneaza cu sare si piper si lasa totul pe foc timp de 2 minute, pana cand prazul se inmoaie putin. Opreste focul.
Adauga morcovii si amesteca bine. Pune smantana si cu ajutorul unui zdrobitor de cartofi sau cu o fuculita paseaza morcovii si prazul. Incorporeaza si patrunjelul si mai adauga sare si pier dupa gust.
Sursa reteta si foto: CHOW
INGREDIENTE
- morcovi
- 1 fir praz (mediu) tocat marunt
- 3 linguri unt
- 1.5kg morcovi curatati si tocati
- 100g smantana
- 5 linguri patrunjel tocat marunt
- sare
- piper