Timp preparare:
30 min
Dificultate:
usor
Bucatarie:
Vegetariana

Innobileaza piureul clasic din cartofi cu gustul unei conopide proaspete. Vei adauga astfel garniturii un plus de vitamina C si magneziu, pe care conopida le are din plin. Pentru ca aromele de cartofi si conopida sa se omogenizeze pune piureul la cuptor.

Metoda de preparare

Spala conopida sub un jet de apa rece si taie-o in buchetele.

Fierbe-o timp de 10 minute in apa clocotita pana cand se inmoaie bine.

Scurge-o si pune toate buchetele de conopida fiarta intr-un blender alaturi de celelalte ingrediente. Mixeaza pana cand devine un piure.

Unge un vas de ceramica cu unt si toarna piureul de conopida. Presara deasupra bucatele mici de unt.

Coace in cuptorul preincalzit la 180C/treapta 4 gaz pentru 20 de minute pana cand capata o crusta aurie.