1h
usor
Internationala
Caisele confiate folosite in aceasta reteta aduc un plus de potasiu de care ai nevoie pentru a menine o tensiune arteriala buna. In plus, biscuitii amaretti sunt usori si sunt facuti numai pe baza de albus, ceea ce ii face mai saraci in grasimi decat altii. Fructele pot fi inlocuite si de mere, adaugand in umplutura stafide in loc de caise.
Incinge cuptorul la 170-180C.
Blanseaza in apa clocotind 4 dintre piersici taiate in doua, timp de 2 minute, pana cand se inmoaie putin. Scoate-le pe servetele de hartie sa se scurga. Apoi aseaza-le intr-un vas pentru copt.
Pregateste umplutura din piersica ramasa tocata in cubulete mici. Adauga caisele uscate taiate marunt, biscutiii faramitati, extractul de migdale, brandy-ul si albusul. Amesteca-le bine.
Incinge o tigaie la foc mare si pune migdalele tocate la rumenit. Pune-le apoi peste amestecul pregatit mai devreme.
Pune cu o lingura din aceasta umplutura in fiecare din jumatatile de piersica. Presara deasupra indulcitor si acopera cu folie de aluminiu. Coace piersicile timp de 25 de minute pana se inmoaie.
Indeparteaza folia si ridica temperatura la 200C. Mai lasa piersicile in cuptor inca 5 minute.
Sursa reteta si foto: Reader's Digest
- piersici
- 40g indulcitor
- 120g migdale crude tocate
- 1 albus
- 1 lingurita brandy
- 2 lingurite extract migdale
- 6 biscuiti amaretti
- 5 caise confiate
- 5 piersici coapte dar ferme