Timp preparare:
< 1h
< 1h
Dificultate:
usor
usor
Bucatarie:
Internationala
Internationala
Metoda de preparare
Condimenteaza carnea de pui cu sare si piper si prajeste pieptii intregi in uleiul incins intr-un ceaun. Dupa 12-15 minute ar trebui sa se rumeneasca frumos pe ambele parti. Scoate carnea pe un platoul
Soteaza prazul si ceapa in acelasi ceaun timp de 8 minute, apoi pune usturoiul si gateste-l inca 2 minute. Adauga, supa concentrata, vinul mustarul si cimbrul tocat. Lasa sa dea in clocot.
Pune inapoi bucatile de pui in ceaun, acopera cu un capac si lasa sa fiarba la foc mic timp de 15 minute. Scoate carnea de pui si mai lasa sosul sa se reduca alte 15 minute. Incorporeaza in el untul, putina sare si piper.
Serveste carnea cu sosul fierbinte.
Sursa reteta si foto: Bon Appetit
INGREDIENTE
- pui
- 2 linguri cimbru
- 125g mustar Dijon
- 240ml vin alb sec
- 450ml supa concentrata de pui
- 4 catei usturoi maruntit
- 1 ceapa tocata
- piper
- 1 fir praz feliat subtire
- sare
- 1.2kg piept pui dezosat si fara piele (4 bucati)
- 2 linguri ulei de masline
- 1 lingura unt