< 1h
usor
Franceza
Pentru un pranz de week-end cu prietenii poti sa incerci un fel de mancare rafinat din cartile de bucate frantuzesti. Sosul cremos de ciuperci este cel care scoate din anonimat carnea de pui. Iar daca vrei sa impresionezi, prezinta preparatul pe numele lui frantuzesc: Supremes de Volaille aux Champignons.
Incinge cuptorul la 200C/ gaz treapa 6. Freaca pieptii de pui cu zeama de lamaie si condimenteaza-i cu sare si piper alb.
Topeste untul intr-un vas rotund termorezistent (diametru 25 cm) si caleste in el, la foc mediu, ceapa verde pana cand se rumeneste. Adauga ciupercile si caleste-le timp 1-2 minute cu putina sare. Pune si pieptul de pui in vasul aflat pe foc si caleste totul timp de 3-4 minute. Acopera vasul cu un capac termorezistent si pune puiul la cuptor.
Dupa 10 minute scoate-l si testeaza carnea. Daca atunci cand o apesi cu degetul este inca moale. mai trebuie lasata 3-5 minute la cuptor. Carnea este gata daca pare elastica la atingere.
Scoate pieptii de pui pe un platou incalzit, dar lasa ciupercile in vas ca sa faci sosul peste ele. Toarna in vas zeama de supa si vinul peste ciupercile amestecate cu unt. Fierbe-le la foc mare pana cand lichidul devine gros ca un sirop.
Toarna si amesteca si frisca lichida si fierbe amestecul in continuare pana cand devine un sos cremos. Opreste focul, condiemnteaza cu sare si piper, dupa gust si adauga cateva picaturi de zeama de lamaie.
Toarna sosul peste pieptul de pui si serveste-le presarate cu patrunjel verde.
- carne de pui
- 100 g ciuperci proaspete, feliate
- 1 lingura ceapa verde, tocata marunt
- 5 linguri unt
- 1/2 lingurita lamaie zeama
- 4 jumatati piept carne de pui fara piele
- sare
- piper alb, macinat