< 1h
usor
Internationala
Secretul acestei retete este sa incepi sa gatesti puiul pe aragaz si sa il termini de gatit in cuptor, prevenind astfel uscarea carnii. Serveste friptura cu o portie de orez, cuscus sau quinoa.
Incinge cuptorul la 180C. Condimenteaza bucatile de pipet de pui cu sare si piper. Gateste-le in uleiul incins, intr-o tigaie, la foc mediu, timp de 2 minute pe fiecare parte. Scoate carnea, dar pastreaza grasimea ramasa in tigaie.
Redu focul la intensitate mica. Pune feliile de salota si soteaza-le timp de 3 minute pana cand se inmoaie.Adauga ghimbirul si usturoiul si caleste inca un minut. Pune si busuiocul tocat, supa concentrata de pui si feliile de piersica.
Pune inapoi bucatile de piept de pui in tigaie si amesteca incat sa le acoperi cu sosul. Baga tigaia la cuptor si lasa la 180C timp de 15 minute pana cand carnea de pui se patrunde.
Sursa reteta si foto: My Recipes
- carne de pui
- 1 mana frunze busuioc tocat
- 240ml supa concentrata de pui
- 4 piersici curatate de coaja si taiate in felii subtiri
- 2 catei usturoi tocati marunt
- 1 lingurita ghimbir ras
- 1 salota (hasma) feliata subtire
- 2 linguri ulei
- 1/2 lingurita piper
- 1 lingurita sare
- 4 bucati piept de pui dezosati si fara piele