< 1h
usor
Vegetariana
Pesto de leurda se poate pastra pana intr-o saptamana intr-un recipient inchis ermetic, la frigider. Deasupra se protejeaza cu un strat subtire de ulei de masline. Are o culoare fantastica un verde intens, un miros placut-usturoiat si un gust revigorant de primavara.
Pentru Pesto de leurda toate ingredientele se blendeaza intr-un bol de mixare sau se zdrobesc artizanal intr-un mojar pana devin pasta.
I se da consistenta dorita de pasta sau de sos prin suplimentarea cu ulei de masline.
Pentru un bufet rafinat am combinat pesto de leurda cu branza fina de capra si capsuni marinate in otet balsamic, lime si piper mozaic. Leurda asociata cu uleiul de masline are efect anti-colesterol. Branza de capra, datorita continutului mai mic de grasimi si cazeina, se digera mai usor. Capsunele marinat echilibreaza combinatia de leurda cu branzeturile fine.
Rezultatul o gustare de primavara detoxifianta si rafinata! O reteta trimisa de Fata Care Gateste cu Flori.
- leurda
- piper alb
- 1 lingura mustar de Dijon sau Tecuci
- zeama de lime
- sare
- 30g parmezan ras
- 25g alune caju
- 50-75 ml ulei de masline
- 1 legatura de leurda (8-10 frunze)