Timp preparare:
< 1h
Dificultate:
mediu
Bucatarie:
Orientul Mijlociu

Gustul dulce acrisor al rodiei va fragezi si mai bine carnea de peste, iar in final vei avea un preparat cu arome exotice, dublate de gustul unic al sofranului. Poti sa folosesti si suc de rodie cumparat din magazin, dar cel mai bine e sa il prepari in casa.

Metoda de preparare

Spala pestele in jet de apa rece, usuca-l cu un prosop de hartie si freaca-l cu sare pe ambele fete.

Caleste ceapa taiata solzisori si usturoiul maruntit in jumatate din cantitatea de ulei de masline.

Adauga in tigaie sare piper, nucile tocate, sucul de rodie, coaja de portocale confiate si lasa-le pe foc mediu timp de 3 minute, amestecand bine.

Incinge cuptorul la 200C.

Aseaza pestele intr-un vas de ceramica rezistent la caldura si umple-l cu amestecul format in tigaie. Coase pestele cu ata, astfel incat umplutura sa nu se scurga in vas. Toarna peste el sofranul, sucul de lime si restul de ulei.

Pune pestele la copt timp de 10-15 minute pana cand se inmoaie.

Serveste-l cald, cu sosul care s-a format in tava, pe un platou decorat cu nuci tocate si seminte de rodie, langa o garniture de orez.

Tags: peste, rodie