< 30 min
usor
Internationala
Un desert cu personalitate si gust puternic, care poate lua locul unei banale salate de fructe la sfarsitul mesei. Atentie! Poate da dependenta si se poate sa te ridici de la masa usor ametit de la aroma imbatatoare.
Curata perele de coaja avand grija sa nu indepartezi codita. Stoarce putina zeama de lamaie pe fiecare para pentru a evita sa se innegreasca in timpul prepararii.
Intr-o cratita mare, amesteca zaharul, sampania si cele doua cani de apa. Pune pe foc mic si amesteca continuu pana cand zaharul se topeste. Da focul mai tare si lasa amestecul sa dea in clocot. Acesta este momentul in care adaugi perele. Redu focul aproape de minim, acopera cratita cu un capac si lasa pe foc timp de 20-25 minute.
Lasa perele la racit si serveste-le cu un pic din sosul in care au fiert.
- pere
- 1 lamaie
- 2 bete de scortisoara
- 2 cani apa
- 1 cana zahar
- 1 sticla sampanie
- 4 pere