Timp preparare:
< 30 min
< 30 min
Dificultate:
usor
usor
Bucatarie:
Internationala
Internationala
O retetea pe care o gasim si in bucataria romaneasca, prezentata aici cu influentele sale rusesti.
Metoda de preparare
Taie pepenele felii mici, fara sa indepartezi coaja.
Amesteca intr-o oala mare sarea, zaharul, condimentele, otetul, telina, usturoiul, mararul si 1.9 litri apa pana cand zaharul si sarea se dizolva.
Pune in vas feliile de pepene. Acopera totul cu folie alimentara de plastic si tine la frigider 1-2 saptamani inainte sa servesti.
Sursa reteta si foto: Saveur
INGREDIENTE
- pepene
- 5 tulpini telina tocate
- 1 pepene rosu de 900g cu tot cu coaja
- 1/2 legatura marar
- 3/4 lingurita piper cayenne
- 8 catei usturoi
- 1/2 lingurita otet
- 1 lingura condimente muraturi
- 50g zahar
- 60g sare