Timp preparare:
< 1h 30min
< 1h 30min
Dificultate:
usor
usor
Bucatarie:
Internationala
Internationala
Aceasta reteta este, cum ar spune englezul, an acquired taste, ingredientele-vedeta fiind inimile si pipotele de pui. Unu la mana, poate parea ciudat sa faci un sos de paste cu pipote si inimi. In plus, multi oameni refuza sa manance organe. Din cate am observat eu pana acum, atitudinea fata de pipote si inimi intra intr-una din doua categorii: le iubesti sau le urasti. Rar mi-a fost dat sa intalnesc pe cineva care sa spuna ca ii plac din cand in cand. Asadar, daca intri in categoria iubitorilor, incearca aceasta reteta si nu iti va parea rau!
Metoda de preparare
Fierbe pipotele si inimile, in apa cu sare, cat sa le acopere, timp de aproximativ 45 minute, sau la oala la presiune.
Fierbe pastele al dente – cu un minut mai putin decat timpul indicat pe ambalaj, fiindca le vei adauga in sos la final si se vor mai gati si acolo.
Pentru pregatirea sosului, incalzeste uleiul intr-o tigaie incapatoare, adauga ceapa taiata solzisori si caleste-o pana devine transparenta. Adauga putina sare, pentru ca ceapa sa nu se arda. Intre timp, zdrobeste usturoiul si taie-l in bucati mari. Adauga-l in tigaie langa ceapa si caleste-l putin. Toarna sosul de rosii facut in casa si vinul. Adauga pipotele si inimile fierte bine, sare si piper. Lasa sosul sa scada pana cand nu mai este apos. La final, adauga cimbru si busuioc.
Pofta buna!
Raluca
INGREDIENTE
- pipote si inimi
- 100 ml vin rosu, sec
- 3-4 catei de usturoi
- 1 ceapa mare
- 160 g sos de rosii facut in casa
- 400 g paste (penne rigate)
- 500 g pipote si inimi de pui
- ulei
- sare
- piper
- cimbru
- busuioc