< 30 min
usor
Italiana
O varianta usoara de paste pentru cei care vor sa incerce o cina satioasa si gustoasa. Se poate gati in orice sezon cu spanac din conserva.
Fierbe pastele al dente.
Intre timp, incinge o lingura de ulei de masline intr-o tigaie si pune bucatelele de bacon la prajit pana cand devin aurii si crocante. Scoate-le pe o hartie si pune in tigaie usturoiul tocat. Lasa-l pe foc un minut.
Amesteca in tigaie si rosiile uscate tocate si mai lasa pe foc 2-3 minute.
Pune spanacul spalat si rupt in bucati mici intr-o strecuratoare. Rastoarna pastele firbinti peste el odata cu apa in care au fiert astfel incat sa oparesti frunzele de spanac.
Intr-un bol amesteca pastele cu spanacul, rosiile calite si baconul. Adauga sare si piper dupa gust si restul de ulei de masline.
- spanac
- 350g paste penne
- 30 ml ulei masline
- 6 felii bacon taiat marunt
- 2 catei usturoi tocat marunt
- 5-6 rosii uscate
- 1 legatura spanac
- sare
- piper