< 1h 30min
mediu
Vegetariana
Preincalzeste cuptorul la 200°C.
Intr-o tigaie mare, pune ulei de masline, adauga usturoiul si busuiocul si prajeste-le cateva minute. Adauga rosiile in tigaie, zdrobindu-le cu o lingura de lemn. Cand ajunge totul la temperatura de fierbere, adauga bucatile de dovleac si fierbe totul 30 de minute. Verifica daca dovleacul s-a facut, cu ajutorul unui cutit si daca nu e gata, mai lasa totul pe foc inca 10 minute.
Rupe frunzele de busuioc si presara-le in tigaie cu putina sare si piper. Adauga apoi ricotta si supa de legume.
Intre timp, pune pennele la fiert intr-o oala mai mare cu apa sarata. Cand sunt gata, scurge-le de apa si amesteca-le cu sosul.
Unge o tava cu ulei de masline si pune toate pastele, cu tot cu sos, la cuptor. Presara mozzarella si apoi parmezan. Adauga si frunzele de salvie.
Pune-le 15 minute la cuptor pana devin aurii. Serveste-le cu o salata verde.
Sursa: Jamie Oliver
- paste
- 2 crengute de salvie
- 150g mozzarella
- 1 mana parmezan ras
- 500g paste penne
- 3 linguri de ricotta
- piper negru
- sare de mare
- 1 litru supa de legume
- 1 dovleac butternut decojit, curatat de seminte si taiat in bucati de 2,5 cm
- 2 conserve de rosii 400g fiecare
- 1 buchet de busuioc proaspat, tocat marunt
- 2 catei de usturoi curatati si feliati
- ulei de masline