< 1h 30min
usor
Internationala
Un desert dulce si crocant, inmuiat de sosul de coacaze si frisca. Este perfect pentru mesele de vara.
Deseneaza pe o hartie de copt un cerc cu diametrul de 23cm si aseaza hartia intr-o tava.
Incinge cuptorul la 130C.
Bate albusurile spuma pana cand se intaresc. Adauga treptat 200g zahar si mixeaza bine dupa fiecare adaugare. Amesteca 25g zahar cu 2 linguri de amidon si adauga-l in albusurile spuma. Mixeaza bine pana cand zaharul se incorporeaza. Adauga extractul de vanilie si 1 lingurita de otet si amesteca incet cu o spatula ca sa le incorporezi.
Pune amestecul de bezea pe hartia de copt si intinde-l astfel incat sa acoperi toata suprafata cercului desenat. Formeaza o adancitura in mijlocul ei.
Coace bezeaua in cuptor timp de 1 ora si 15 minute pana cand este ferma si crocanata pe margine. Opreste caldura si lasa-o sa se raceasca cu usa cuptorului intredeschisa. Sau scoate-o afara din cuptor si lasa-o sa se raceasca mai repede.Cand s-a racit pune-o pe un platou.
Intre timp pregateste intr-o tigaie jumatate din cantitatea de coacaze cu 3 linguri de zahar si 3 linguri de apa si pune-le la fiert timp de 1-2 minute pana cand fructele se inmoaie putin.
Amesteca 2 linguri de amidon cu 2 linguri de apa si adauga-le in oala cu coacaze puse la fiert. Mai lasa-le pe foc pana cand sosul se ingroasa. Lasa-l sa se raceasca inainte sa il folosesti.
Asambleaza Pavlova:
Bate frisca, incorporeaza in ea smantana proaspata si adauga restul de coacaze. Amesteca de cateva ori. Toarna totul peste bezea si apoi picura sosul pregatit mai devreme.
Sursa reteta si foto: Good to Know
- coacaze
- 200g smantana grasa
- 300ml frisca lichida
- 450g coacaze negre
- 1 lingurita otet de vin alb
- 1 lingurita extract vanilie
- 225g+3 linguri zahar fin
- 4 linguri amidon
- 4 albusuri