Timp preparare:
< 30 min
< 30 min
Dificultate:
usor
usor
Bucatarie:
Internationala
Internationala
Pastrav cu rosii si masline este una din retetele simple, bune si sanatoase, la indemana oricui.
Metoda de preparare
Pestele curatat si spalat foarte bine il frecam cu sare de mare atat la interior, cat si la exterior. Condimentam cu putin piper, apoi ii umplem cu cateva jumatati de rosii, niste ace de rozmarin, putina coaja rasa de lamaie. Intr-un vas termorezistent punem restul de rosii si masline, pastravii, uleiul si vinul. Punem printre rosii restul de rozmarin si acoperim vasul.
Dam vasul la cuptor la 200°C timp de 20 minute acoperit, apoi inca 15-20 minute fara sa fie acoperit.
Servim imediat.
Sursa: Divainbucatarie.ro
INGREDIENTE
- peste
- 1 lingura vin alb
- 2-3 linguri ulei de masline
- piper
- sare de mare
- coaja rasa de la 1 lamaie
- 3 crengute mici rozmarin
- 100g rosii mari coapte si decojite
- 50-75g masline
- 10-12 rosii cherry, taiate in jumatate
- 2 bucati peste pastrav