Timp preparare:
< 30 min
< 30 min
Dificultate:
usor
usor
Bucatarie:
Internationala
Internationala
O reteta delicioasa de paste care nu iti va rapi mai mult de 30 de minute in bucatarie.
Metoda de preparare
Intr-o cratita mare cu apa sarata, gateste pastele al dente. Intre timp, intr-o tigaie mica, topeste untul la foc mediu. Adauga usturoiul si fulgii de ardei si lasa-le la foc inca un minut. Da focul la mare si adauga vinul.
Lasa totul pe foc inca un minut, pana s-a redus totul cu aproximativ o treime. Adauga crevetii si condimenteaza totul cu sare si piper. Mai lasa 1-2 minute pe foc si stinge aragazul. Adauga sucul de lamaie si restul de unt. Adauga pastele si amesteca-le bine. Decoreaza-le cu patrunjel.
Sursa imagine si reteta: www.marthastewart.com
INGREDIENTE
- paste
- frunze de patrunjel proaspete
- 1/2 lingurita suc de lamaie proaspat
- 100-120 g creveti mari, curatati si decorticati
- 80g vin alb sec
- 1 lingura de unt rece, taiat bucati
- 1 catel de usturoi maruntit
- fulgi de ardei rosu
- 60g paste linguini
- piper
- sare grunjoasa