Timp preparare:
< 2h
< 2h
Dificultate:
usor
usor
Bucatarie:
Internationala
Internationala
O reteta propusa de Bogdan Roman, Vlad Muresan si Alex Hora de la MasterChef.
Metoda de preparare
Cernem faina impreuna cu sarea intr-un vas incapator. In alt vas amestecam bine ouale cu uleiul, galbenusurile si nucsoara.
Turnam ouale putin cate putin peste faina si amestecam cu varfurile degetelor. Apoi framantam bine timp de 10 minute. Aluatul astfel format il impartim in doua si il invelim in folie de bucatarie. Il lasam la frigider minimum o ora.
Dupa aceea il intindem bine cu un sucitor si il taiem in orice forma ne dorin. Sau putem folosi o masina pentru paste care ne va usura munca de intindere si taiere a pastelor.
INGREDIENTE
- faina
- 1 praf de sare
- 2 galbenusuri
- 1 praf de nucsoara
- 2 oua de marime medie
- 225g de faina faina
- 25ml ulei de masline