< 30 min
usor
Italiana
O portie de paste gustoase si usor de pregatit. Cat timp pastele fierb al dente poti sa te ocupi de pregatirea ingredientelor si sa termini totul rapid. Daca ai paste facute in casa, cu atat mai bine, pentru ca acestea au nevoie de si mai putin timp de fierbere.
Fierbe pastele in apa cu sare respectand timpul de pe ambalaj.
Intre timp, feliaza subtire zucchini cu ajutorul unui curatator de legume.
Amesteca menta tocata cu ricotta, coaja de lamaie, sucul de lamaie si uleiul de masline intr-un bol.
Adauga zucchini langa pastele care fierb in ultimul minut de fierbere. Scurge bine si pune totul intr-un castron mare. Adauga amestecul cu ricotta si menta. Presara semintele rumenite inainte de servire.
Sursa reteta si foto: My Recipes
- zucchini
- 40g seminte de pin sau de floarea soarelui sau fistic prajite
- 450g paste fettuccine
- 1 lingura ulei de masline
- 1/2 lingurita sare
- 120g ricotta
- 1 lingurita coaja lamaie
- 3 linguri suc de lamaie
- 450g zucchini
- 3 linguri menta tocata