< 1h
usor
Italiana
Caleste ceapa intr-o lingura de ulei incins, timp de 2-3 minute. Apoi dauga si baconul si gasteste-le impreuna inca 4-5 minute, pana cand baconul se prajeste bine. Scoate totul pe o farfurie si indeparteaza grasimea in exces cu un servetel de hartie.
Adauga inca 2 linguri de ulei de masline in aceeasi tigaie si parajetse in el usturoiul, apoi scoate-l.
Taie rosiile in jumatati si scoate-le semintele si sucul. Toaca pulpa in cubulete si gateste-o in uleiul aromat cu usturoi, timp de 5-6 minute. Adauga peste rosii si baconul, si ceapa calita, capere si frunzele de menta. Lasa-le sa se gateasca impreuna timp de 5 minute.
Fierbe pastele, scurge-le si pune-le in aceeasi tigaie impreuna cu 2-3 linguri din apa in care au fiert. Amesteca bine si serveste cu parmezan ras.
Sursa reteta si foto: What Katie Ate
- paste
- 400g spaghete
- 3 linguri capere in otet
- o mana frunze menta rupte
- 500g rosii
- 4 catei usturoi zdrobiti
- 200g bacon taiat bucatele
- 1 ceapa rosie tocata
- ulei de masline
- parmezan pentru servire