Timp preparare:
< 1h
Dificultate:
usor
Bucatarie:
Italiana
Metoda de preparare

Caleste ceapa intr-o lingura de ulei incins, timp de 2-3 minute. Apoi dauga si baconul si gasteste-le impreuna inca 4-5 minute, pana cand baconul se prajeste bine. Scoate totul pe o farfurie si indeparteaza grasimea in exces cu un servetel de hartie.

Adauga inca 2 linguri de ulei de masline in aceeasi tigaie si parajetse in el usturoiul, apoi scoate-l.

Taie rosiile in jumatati si scoate-le semintele si sucul. Toaca pulpa in cubulete si gateste-o in uleiul aromat cu usturoi, timp de 5-6 minute. Adauga peste rosii si baconul, si ceapa calita, capere si frunzele de menta. Lasa-le sa se gateasca impreuna timp de 5 minute.

Fierbe pastele, scurge-le si pune-le in aceeasi tigaie impreuna cu 2-3 linguri din apa in care au fiert. Amesteca bine si serveste cu parmezan ras.

Sursa reteta si foto: What Katie Ate