Timp preparare:
30 min
Dificultate:
usor
Bucatarie:
Italiana

Traditionala reteta de paste cu sos alb sau cu sos cu carne poate fi schimbata pentru o varianta mai fresh potrivita chiar si pentru un meniu de vara. Poti sa incerci aceeasi reteta si cu lamai in loc de portocale.

Metoda de preparare

Rade coaja de portocala si stoarce sucul. Amesteca-le intr-un bol.

Toaca marunt ceapa si caleste-o intr-o tigaie in untul incins pana cand devine aurie si transparenta.

Stinge focul si adauga faina si laptele, amestecand continuu pentru a evita formarea cocoloaselor. Trebuie sa obtii un sos subtire peste care adaugi sucul si coaja de la portocala si un varf de cutit de nuscsoara.

Pune din nou tigaia pe foc mic si lasa sosul sa fiarba pana cand se ingroasa. Nu uita sa amesteci in tot acest timp.

Intre timp pune si pastele la fiert in apa cu sare si o picatura de ulei. Cand sunt gata le scurgi bine si le adaugi in tigaia in care fierbe sosul. Amesteca-le bine si mai lasa-le sa fiarba impreuna 2 minute.

Serveste-le calde garnisite cu parmezan ras si piper.