Timp preparare:
1h
1h
Dificultate:
usor
usor
Bucatarie:
Italiana
Italiana
Metoda de preparare
Taie vanata in felii groase de 1cm, presara sare peste ele si lasa-le asa timp de 40 de minute.
Clateste-le bine si usuca-le pe servetele de hartie.
Paseaza intr-un blender portocalele curatate, frunzele de busuioc, migdalele, sare, piper, caperele si 60ml de ulei.
Prajeste feliile de vinete in restul de ulei incins la foc mediu, pana cand se rumenesc. Taie-le in fasii.
Fierbe pastele si pregateste un bol frecand peretii lui cu un catel de usturoi. Adauga ricotta, vinetele prajite, 2-3 linguri de pesto cu portocale si 1 lingura din apa in care au fiert pastele.
Scurge pastele si pune-le fierbinti peste restul ingredientelor. Amesteca bine si presara deasupra parmezan ras.
Sursa reteta si foto: The Guardian
INGREDIENTE
- paste
- 50g capere
- 80g busuioc proaspat tocat
- 200g migdale fara coaja
- 3 portocale curatate si tocate
- 150g ricotta
- 1 catel usturoi
- 400g paste (linguini)
- 240ml ulei de masline
- sare
- 1 vanata
- piper