Timp preparare:
< 1h
< 1h
Dificultate:
usor
usor
Bucatarie:
Internationala
Internationala
Metoda de preparare
Fierbe pastele al dente, scurge-le si pastreaza 60ml din apa in care au fiert.
Intre timp, fierbe smantana la foc mare, pana cand se reduce la jumatate (in jur de 8 minute). Adauga pastele si mazarea si gateste-le timp de 2-3 minute pana cand smantana incepe sa se lipeasca de paste. Pune si parmezanul ras si condimenteaza cu sare si piper.
Toarna apa pastrata in care au fiert pastele pentru a face sosul mai lejer. Abia acum se adauga prosciutto-ul si frunzele de menta amestecand usor. Serveste-le calde!
Sursa reteta si foto: Saveur.com
INGREDIENTE
- paste
- sare
- piper
- frunze de menta rupte
- 100g parmezan ras
- 6-7 felii de prosciutto rupt in fasii
- 220g mazare verde
- 450ml smantana de gatit grasa
- 450g paste penne