Timp preparare:
30 min
30 min
Dificultate:
usor
usor
Bucatarie:
Italiana
Italiana
Metoda de preparare
Fierbe pastele al dente, in apa cu sare, conform instructiunilor de pe ambalaj.
Intre timp prajeste semintele de pin in uleiul incins la foc mediu, timp de 3-4 minute, pana cand se rumenesc.
Adauga ceapa si fenicului feliate, usturoiul, sare si piper. Gateste-le impreuna 9-10 minute, pana cand ceapa este aurie. Adauga sardinele, apoi sucul si coaja rasa de la lamaie.
Scurge pastele, pastrand 50-60ml din lichidul in care au fiert. Adauga pastele in amestecul cu legume si sardine si putina apa cat sa obtii un sos suficient ca sa acopere pastele.
Amesteca si serveste decorat cu frunze de fenicul tocate.
Sursa reteta si foto: www.marthastewart.com
INGREDIENTE
- paste
- 1 lingurita sare
- piper
- 120g sardine (din conserva)
- 4 catei usturoi tocati
- 2 bulbi fenicul
- 1 ceapa feliata subtire
- 30g seminte de pin
- 2 linguri ulei de masline
- 450g paste (penne)
- coaja si sucul de la o lamaie