30 min
mediu
Vegetariana
Cel mai adesea dovleacul este folosit pentru placinte gustoase, dar combinatia lui cu paste poate sa iti dea idei noi pentru o cina de toamna. Daca vrei sa adaugi mai multe proteine poti sa adaugi odata cu ciupercile si cateva bucatele de carnat afumat sau bacon.
Incinge uleiul intr-o tigaie neaderenta si caleste la foc mediu cubultele de dovleac, usturoiul si slavia pentru cateva minute pana cand incep sa se rumeneasca si sa capete o culoare maronie.
Adauga jumatate de ceasca de apa si lasa la foc mare timp de 15 minute amestecand continuu. Dovleacul este gata cand incepe sa se inmoaie, iar apa se evapora.
Adauga ciupercile taiate felii subtiri si prajeste amestecul timp de 5 minute pana cand incepe sa se caramelizeze.
Intre timp poti sa pui si pastele la fiert. Scurge-le si toarna-le peste amestecul cu dovleac si ciuperci, dupa ce l-ai luat de pe foc, cu putina apa in care au fiert pastele. Amesteca usor cu o lingura de parmezan, pana cand sosul de dovleac se incorporeaza.
Serveste-le calde cu parmezan ras.
- dovleac
- 2 linguri parmezan ras
- 350 gr paste de orice fel
- 4-5 frunze salvie
- 300 gr ciuperci feliate
- 4 catei usturoi
- 600 gr dovleac placintar taiat cubulete
- 2 linguri ulei de masline