Timp preparare:
< 30 min
< 30 min
Dificultate:
usor
usor
Bucatarie:
Vegetariana
Vegetariana
Un gust divin si o textura cremoasa. Se poate pregati si cu ciuperci champignon, dar e recomandat sa incerci si variante mai aromate: ciuperci shiitake, cremini, ghebe.
Metoda de preparare
Fierbe pastele si scurge-le.
Topeste untul intr-o tigaie adanca, la foc mediu. Adauga ciupercile, ceapa, usturoiul, 1 lingurita de sare si piper. Lasa-le pe foc timp de 12 minute pana cand lichidul se evapora si ciupercile devin moi. Adauga vinul si gateste-le timp de 2-3 minute pana cand vinul se evapora.
Ia tigaia de pe foc si pune peste ciuperci pastele, smantana de gatit, branza si patrunjelul. Amesteca bine pana cand pastele sunt acoperite de sosul format. Mai adauga sare dupa gust. Serveste-le calde.
Sursa: Cooking Light
INGREDIENTE
- ciuperci
- sare
- piper
- 2 linguri patrunjel tocat
- 150ml smantana de gatit
- 60ml vin alb sec
- 90g parmezan ras
- 1 catel usturoi tocat marunt
- 1 ceapa medie, tocata
- 1 lingura unt
- 350g ciuperci feliate
- 450 -500g paste farfalle