< 1h
usor
Italiana
Soteaza ceapa cu cimbrul, in uleiul incins, pe foc mediu. Adauga sare si piper, acopera cu un capac si lasa sa se gateasca timp de 5 minute.
Descopera tigaia si lasa sa se gateasca timp de 25 minute pana cand feliile de ceapa sunt caramelizate. Cand pe baza tigaii se formeaza o crusta inchisa la culoare, adauga 2-3 linguri de apa si freaca baza cu o lingura de lemn.
Cand mai sunt doar 10 minute pana cand ceapa e gata, pune pastele la fiert in apa cu sare. Fierbe pastele al dente.
Scurge-le si pastreaza 120ml din apa in care au fiert. Adauga ceapa peste paste, condimenteaza cu sare si piper si amesteca. Adauga treptata din apa pastrata cat sa se formeze un sos subtire care sa acopere pastele.
Serveste cu fasii de parmezan.
Sursa reteta si foto: www.marthastewart.com
- ceapa
- 2 linguri unt
- 1/2 lingurita cimbru uscat
- 230g paste fettuccine sau pappardelle
- 2 cepe mari feliate subtire
- 1 lingura ulei de masline
- 60g parmezan