30 min
usor
Italiana
Un preparat usor de pregatit pentru un pranz rapid.
Taie broccoli in bucati, feliaza varza si taie salamul in fasii subtiri. Curata ardeiul iute de seminte si feliaza-l, alaturi de ansoa si cateii de usturoi.
Pune pastele la fiert in apa cu sare si lasa-le conform instructiunilor de pe ambalaj pentru a fi al dente.
Intre timp, incinge uleiul si caleste salamul, ansoa, ardeiul iute si usturoiul, timp de 3 minute. Adauga si varza si mai lasa 2 minute pe foc pana se inmoaie usor.
Scoate pastele din apa in care fierb si blanseaza pentru 2 minute bucatile de broccoli in aceeasi apa. Apoi, pune bucatile de broccoli peste legumele din tigaie, impreuna cu patrunjelul tocat, parmezanul si semintele de pin. Punte totul pe foc timp de 2 minute amestecand.
Scoate legumele peste paste intr-un bol mare. Stoarce o lamaie si pune cateva linguri de ulei inainte de servire.
Sursa reteta si foto: Taste.com.au
- broccoli
- 1 lamaie
- 80g seminte de pin prajite
- 40g parmezan ras
- 1 legatura patrunjel
- 2 linguri unt
- 350g paste (penne)
- 2 catei usturoi
- 4 fileuri ansoa
- 200g salam uscat
- 1 ardei iute
- 350g varza alba tocata
- 400g broccoli