Timp preparare:
< 30 min
Dificultate:
usor
Bucatarie:
Italiana

Loredana Santarelli, chef la faimosul restaurant Flavio al Velavevodetto din Roma, a dezvaluit reteta autentica de paste Carbonara.

Metoda de preparare

Pune pastele la fiert.

Intre timp, caleste guanciale intr-o tigaie cu doar un strop de ulei de masline extra virgin (aproximativ 10 minute), apoi sa adaugi un strop de vin alb (la sfarsit). Pune tigaia deoparte.

Bate ouale cu branza rasa pecorino si putin piper negru. Pune acest mix in tigaie, peste guanciale.

Cand pastele sunt fierte,  pune tigaia din nou pe aragaz la foc mediu si toarna pastele. Amesteca-le rapid, intorcand tigaia foarte rapid, aproximativ 7 secunde. Nu le lasa mai mult, pentru ca risti sa-ti transformi pastele intr-o frittata (omleta).

Presara branza deasupra si serveste-le fierbinti.

Sursa: www.eatingitalyfoodtours.com