Timp preparare:
> 2h
> 2h
Dificultate:
usor
usor
Bucatarie:
Internationala
Internationala
Un desert care merita efortul de a astepta cateva ore coacerea strugurilor la cuptor. Caldura va scoate in evidenta si mai mult aromele si dulceata lor naturala. Un desert usor pe care il poti servi chiar si la o petrecere.
Metoda de preparare
Incinge cuptorul la 90C. Unge o tava cu putin ulei.
Spala boabele de struguri, usuca-le si apoi amesteca-le cu zaharul intr-un bol. Aseaza strugurii in tava pregatita si lasa-i la cuptor timp de 3 ore, pana cand sunt moi, dar inca isi pastreaza forma. Lasa-i sa se raceasca complet.
Pregateste 4 pahare inalte in care sa asezi in straturi iaurt, struguri copti, nuci tocate si miere. Decoreaza cu frunze de menta daca doresti.
Sursa reteta si foto: My Recipes
INGREDIENTE
- struguri
- menta pentru decor
- 8 lingurite miere
- 30g nuci tocate si prajite
- 250g iaurt grecesc
- 3 linguri zahar
- 100g struguri verzi
- 100g struguri negri
- 100g struguri rosii