Timp preparare:
> 2h
> 2h
Dificultate:
usor
usor
Bucatarie:
Italiana
Italiana
Metoda de preparare
Unge 6 forme mici din ceramica.
Inmoaie gelatina in apa rece. Intre timp, pune smantana la incalzit impreuna cu zaharul si romul. Cand e fierbinte, adauga gelatina inmuiata si amesteca sa o dizolvi.
Strecoara amestecul in forme, in cantitati egale. Lasa-le sa se raceasca, acoperite cu folie alimentara de plastic, si apoi pune-le in frigider pentru minim 5 ore sau peste noapte.
Cand panna cotta s-a intarit incinge cuptorul la 190C. Taie smochine in 4 si pune-le la copt stropite cu miere, timp de 10 minute.
Ca sa scoti panna cotta din forme, scufunda baza formelor intr-un vas cu apa fierbinte, apoi rastoarna pe o farfurie.
Serveste panna cotta cu smochinele fierbinti
Sursa reteta si foto: www.womanandhome.com
INGREDIENTE
- smochine
- 6 smochine
- 2 lingurite rom
- 3 linguri zahar
- 500ml smantana lichida pentru frisca
- 5 foi de gelatina
- 3 linguri miere