< 1h
usor
Italiana
Panna cotta este un desert clasic si rafinat care provine din nordul Italiei, avand la baza smantana dulce. Reteta de baza este simpla, fara arome si se serveste cu dulceata sau sirop de fructe.
1. Laptele se pune la fiert impreuna cu smantana.
2. Intre timp punem foile de gelatina la inmuiat in apa rece.
3. Pastaile de vanilie se desfac pe jumatate si cu varful unui cutit scoatem semintele, pe care le adaugam in cratita de pe foc.
4. Adaugam zaharul si gelatina stoarse bine si amestecam, pentru a nu se prinde laptele de cratita.
5 . Dupa ce a dat de doua ori in clocot, se ia de pe foc si se toarna in forme cu ajutorul unui polonic.
6. Se lasa sa se raceasca, dupa care se pastreaza la frigider aproximativ 6 ore.
O reteta de la Sisterskitchen.ro. Multumim!
- lapte
- 4 foi gelatina
- 2 pastai de vanilie
- 200 ml smantana dulce
- 400 ml lapte lapte
- 5 linguri zahar