> 2h
mediu
Italiana
Panna cotta este un desert clasic si rafinat care provine din nordul Italiei, având la baza smantana dulce. Reteta de baza este simpla, fara arome si se serveste cu dulceata sau sirop de fructe.
Pas 1. Laptele se pune la fiert impreuna cu smantana.
Pas 2. Intre timp punem foile de gelatina la inmuiat in apa rece.
Pas 3. Pastaile de vanilie se desfac pe jumatate si cu varful unui cutit scoatem semintele, pe care le adaugam in cratita de pe foc.
Pas 4. Adaugam zaharul si gelatina stoarsa bine si amestecam, pentru a nu se prinde laptele de cratia.
Pas 5 .Dupa ce a dat de doua ori în clocot, se ia de pe foc si se toarna în forme cu ajutorul unui polonic.
Pas 6. Se lasa sa se raceasca, dupa care se pastreaza la frigider aproximativ 6 ore.
Enjoy!
Multumim pentru reteta sisterskitchen.ro
- lapte
- optional sirop pentru servit
- 5 linguri zahar
- 4 foi gelatina
- 2 pastai de vanilie
- 400 ml lapte
- 200 ml smantana dulce