Timp preparare:
< 1h 30min
< 1h 30min
Dificultate:
usor
usor
Bucatarie:
Internationala
Internationala
O prajitura atat de obisnuita in casele romanilor, care poate fi companionul perfect pentru o ceasca de ceai sau cafea.
Metoda de preparare
Incinge cuptorul la 200C si tavaleste visinele prin 25g faina.
Unge o tava 30x40cm si tapeteaza-o cu faina.
Bate untul cu zaharul, brandy-ul si vanilia. Adauga oul si incorporeaza-l.
Amesteca 225g faina cu praful de copt si un praf de sare. Cu mixerul pornit la viteza mica adauga-le, impreuna cu laptele, in amestecul cu ou, in trei etape.
Toarna aluatul in tava pregatita si presara visinele deasupra lui. Coace prajitura timp de 40-45 de minute si lasa-o sa se raceasca o jumatate de ora inainte sa o tai.
Sursa reteta si foto: Saveur
INGREDIENTE
- visine
- sare
- 240ml lapte
- 1 lingurita praf de copt
- 1 ou
- 220g unt
- 3 linguri brandy
- 1 lingurita extract vanilie
- 900g visine fara samburi (proaspete sau congelate)
- 250g+3 linguri faina
- 250g zahar