< 1h
usor
Internationala
Pregateste mai intai rosiile coapte.
Incinge cuptorul la 190C.
Taie rosiile in jumatati si amesteca-le cu uleiul de masline, sare si piper. Pune-le la copt, timp de 25-30 minute, pana cand se inmoaie. Lasa-le sa se raceasca putin.
Intre timp, coboara temperatura la 180C.
Taie painea si pe orizonatala, si pe verticala, avand grija sa nu crestezi si coaja de la baza. Aseaza-o intr-o tava, pe hartie de copt.
Pastreaza un sfert din mozzarella, iar restul aseaza-o in cresaturile formate in paine impreuna cu rosiile coapte (din care pasteazi un pumn pentru mai tarziu).
Presara restul de mozzarella si coace painea timp de 8-10 minute.
Intinde ricotta pe suprafata ei si aseaza deasupra ei rosiile pastrate.
Serveste fierbinte.
Sursa reteta si foto: www.thelittleepicurean.com
- paine
- 75g ricotta
- 130g mozzarella rasa
- 1 paine
- piper
- sare
- 2 linguri ulei de masline
- 450g rosii cherry
- patrunjel tocat