< 1h
usor
Vegetariana
Taie vanata pe lungime, in felii de 1 cm si amesteca-le cu sare de masa. Pune feliile intr-o strecuratoare in chiuveta si lasa-le sa stea 20-30 minute.
Intre timp, preincalzeste cuptorul la 200 grade Celsius. Taie rosiile cherry pe jumatate sau lasa-le intregi daca sunt foarte mici. Pune-le intr-un vas termoizolant, adauga o lingura de ulei de masline si un varf de sare de mare peste ele. Lasa-le la cuptor 15-20 minute, pana devin suculente.
Cand rosiile sunt aproape gata, clateste feliile de vinete. Taie-le apoi in bucati de 2cm, pune peste ele o lingura de ulei de masline si un varf de cutit de sare si pune-le, intr-un singur strat, la cuptor timp de 15-20 minute.
Cand sunt gata si vinetele, amesteca-le cu rosiile coapte. Adauga restul de ulei de masline, piper, inca putina sare daca este necesar si busuiocul tocat. Amesteca-le bine si serveste-le pe paine prajita.
Sursa: www.kitchenist.com
- vinete
- busuioc proaspat
- piper negru, dupa gust
- sare de mare dupa gust
- 1 catel de usturoi mare
- 3 linguri ulei de masline
- 200g rosii cherry
- 1 lingura sare de masa
- 300g vinete