Timp preparare:
< 2h
Dificultate:
usor
Bucatarie:
Americana

Densa, moale si delicioasa, aceasta painica asemanatoare la aspect cu un chec este o gustare perfecta langa ceaiul de dupa amiaza.

Metoda de preparare

Incinge cuptorul la 180. Unge o tava de chec cu unt si tapeteaza-o cu hartie de copt.

Amesteca faina, praful de copt, sarea si bicarbonatul de sodiu. 

Bate untul pana devine spuma. Adauga treptat zaharul, mixand pana cand se incorporeaza. Adauga ouale pe rand, apoi  piureul de dovleac si extractul de vanilie. 

Adauga ingredientele uscate alternativ cu laptele batut si incorporeaza-le. Adauga merisoarele si nucile si toarna aluatul in tava pregatita. Presara o lingura de zahar deasupra lui.

Coace painica timp de 1ora si 10 minute pana cand trece de testul scobitorii. Lasa-o sa se raceasca timp de 15 minute in tava, apoi scoate-o pe un gratar pana cand e racita complet.

Sursa reteta si foto: Epicurious