< 2h
usor
Americana
Densa, moale si delicioasa, aceasta painica asemanatoare la aspect cu un chec este o gustare perfecta langa ceaiul de dupa amiaza.
Incinge cuptorul la 180. Unge o tava de chec cu unt si tapeteaza-o cu hartie de copt.
Amesteca faina, praful de copt, sarea si bicarbonatul de sodiu.
Bate untul pana devine spuma. Adauga treptat zaharul, mixand pana cand se incorporeaza. Adauga ouale pe rand, apoi piureul de dovleac si extractul de vanilie.
Adauga ingredientele uscate alternativ cu laptele batut si incorporeaza-le. Adauga merisoarele si nucile si toarna aluatul in tava pregatita. Presara o lingura de zahar deasupra lui.
Coace painica timp de 1ora si 10 minute pana cand trece de testul scobitorii. Lasa-o sa se raceasca timp de 15 minute in tava, apoi scoate-o pe un gratar pana cand e racita complet.
Sursa reteta si foto: Epicurious
- dovleac
- 50g nuci tocate
- 50g merisoare uscate
- 90g lapte batut
- 1 lingurita extract vanilie
- 170g piure dovleac
- 2 oua
- 200g+1 lingura zahar
- 90g unt la temperatura camerei
- 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
- 1/2 lingurita sare
- 1 lingurita praf de copt
- 200g faina