Timp preparare:
< 1h 30min
Dificultate:
usor
Bucatarie:
Americana

O paine extrem de simplu de pregatit, potrivita cu supe sau tocanite, dar si la micul dejun langa creme de branza sau unt.

Metoda de preparare

Incinge cuptorul al 190C.

Caleste ceapa in uleiul incins, timp de 10 minute, pana se rumeneste. Adauga piper si usturoiul tocat si mai gateste-le impreuna inca 1 minut.

Amesteca faina cu zaharul, praful de copt si sarea intr-un bol mare si formeaza o gaura in mijlocul lor. Pune aici amestecul de ceapa si usturoi calite, Gouda rasa si berea. Amesteca pana cand se incorporeaza si aluatul este lipicios si moale.

Toarna aluatul intr-o tava de paine unsa cu ulei. Presara 1 lingura de unt topit peste aluat si coace painea timp de 35 de minute.

Picura inca 1 lingura de unt topit pestea ea si mai lasa-o la cuptor inca 25 de minute, pana cand se rumeneste si trece de testul scobitorii.

Lasa painea sa se raceasca in tava timp de 5 minute, apoi scoate-o pe un gratar.

Sursa reteta si foto: My Recipes