< 1h
usor
Vegetariana
Amesteca iaurtul, usturoiul si putina sare intr-un bol si lasa-le acolo.
Preincalzeste cuptorul la 300 grade. Topeste 1 lingura de unt intr-o tigaie mare, pe foc mediu. Adauga prazul si ceapa si reduce focul la mic. Gateste pana se inmoaie, aproximativ 10 minute. Adauga spanacul si sucul de lamaie. Sareaza.
Da focul la mare si lasa-le sa stea intre 4-5 minute, amestecand frecvent.
Transfera amestecul de mai sus in alta tigaie mare, fara lichidul in exces. Fa 4 "gauri" in centrul tigaii si sparge cu atentie cate un ou in fiecare, avand grija sa ramana galbenusurile intacte. Pune tigaia la cuptor 10-15 minute, pana albusurile devin albe.
Topeste cealalta lingura de unt in alta tigaie si adauga piperul si putina sare. Adauga oregano si mai lasa 30 de secunde pe foc. Inlatura usturoiul din iaurt si adauga iaurtul peste spanac si oua. Stropeste tot amestecul cu untul condimentat.
Sursa foto si reteta: www.bonappetit.com
- spanac
- 1 lingurita oregano proaspat, maruntit
- 1/4 lingurita piper
- 4 oua mari
- 1 lingurita suc de lamaie proaspat
- 400-500g spanac proaspat
- 2 linguri de ceapa verde taiata marunt (partea alba)
- 3 linguri de praz tocat marunt (doar partea alba)
- 2 linguri ulei de masline
- 2 linguri de unt nesarat
- sare Kosher
- 1 catel de usturoi taiat jumate
- 150g iaurt grecesc