< 1h
usor
Internationala
Pregateste un sos de rosii din:
- 800g rosii din conserva pasate
- 5 catei usturoi, feliati
- 3 linguri ulei masline
- 1 lingurita oregano
- 1/4 lingurita busuioc uscat
- sare
- piper
- 1 lingura zahar
Soteaza usturoiul in uleiul incins. Adauga oregano si busuiocul. Condimenteaza cu sare si piper si amesteca bine.
Adauga rosiile pasate, 60ml apa, condimenteaza dupa gust si adauga o lingura de zahar. Lasa sa fiarba 20 de minute inainte sa il folosesti.
Pentru ouale coapte:
Soteaza usturoiul in uleiul incins intr-un vas de fonta sau tigaie pe care o poti pune la cuptor. Adauga oregano si gateste-le impreuna un minut. Apoi adauga sosul de rosii si lasa sa dea in clocot pe foc mic.
Adauga cubuletele de pain pe toata suprafata vasului folosit. Sparge usor ouale deasupra lor, si presara feta faramitata. Lasa, tot pe foc mic, timp de 2 minute.
Pune tigaia in cuptorul incins la 190C, timp de 5-10 minute. Serveste fierbinte.
Sursa reteta si foto: www.foodrepublic.com
- oua
- 2 felii mari de paine taiate in cubulete
- 160g rosii din conserva
- 1/4 lingurita oregano uscat
- 2 catei usturoi feliati
- 3 linguri ulei de masline
- 8 oua
- 110g feta
- 2 linguri branza Pecorino rasa
- 450g sos de rosii