< 30 min
usor
Americana
Ne-am obisnuit sa mancam oua ochiuri si omleta, dar varitatea in care poti sa iti delectezi papilele gustative la micul dejun e mult mai mare. Incearca ouale Benedict si vezi daca te vei indragosti de ele asa cum a facut-o Maggie in filmul „De buna voie si nesilita de nimeni”. Noi iti prezentam o reteta „made by” de Gordon Ramsay pentru un mic dejun englezesc.
Pregateste apa in care vei face ochiuri romanesti, asa cum le spunem noi, adica oua in apa. Intr-o oala pune la fiet 2 litri de apa. Cand clocoteste pune 2 linguri de otet de vin.
Sparge fiecare ou intr-o cesca de cafea.
Taie fiecare chifla in doua felii si pune-le la prajit. Cand apa fierbe, redu intensitatea focului si invarte cu o lingura in ea astfel incat sa se formeze un vartej si lasa usor sa cada in apa un ou. Albusul se va intari si va lua o forma rotunda, asemanatoare unei galuste. Lasa-l sa fiarba in apa timp de 2-3 minute.
Repeta operatiunea cu fiecare ou in parte si scoate-le intr-o sita ca sa se scurga de apa in exces.
Unge fiecare felie rotunda de chifla cu o lingura de sos Hollandaise, pune o felie de sunca si apoi un ou. Toarna deasupra inca o lingura de sos si presara patrunjel proaspat tocat. Serveste-le clade.
Sos Hollandaise:
Inclazeste untul intr-un recipient pana cand se topeste. Intr-un bol bate bine 3 galbenusuri cu zeama de lamaie, sare si boia de ardei. Adauga treptat untul topit si apoi apa. Pune amestecul intr-o tigaie si lasa sa fiarba la foc mic amestecand continuu, pana cand sosul se ingroasa. Sosul poate fi folosit si pentru garnituri din legume sau peste.
- oua
- sare
- 1 1/2 linguri zeama de lamaie
- 100 gr unt
- 3 linguri otet de vin
- 4 felii sunca de Parma
- 7 oua
- 2 chifle albe pufoase (English muffins)
- un praf boia de ardei iute