Timp preparare:
< 1h
< 1h
Dificultate:
mediu
mediu
Bucatarie:
Asiatica
Asiatica
O reteta originara din Honduras, cu influente tropicale, buna de servit langa fructe de mare sau peste.
Metoda de preparare
Incinge uleiul intr-o tigaie adanca, la foc mediu. Caleste pana se inmoaie (in jur de 10 minute) usturoiul, ceapa, telina, ardeiul. Adauga orezul, chimionul, piperul si zaharul si prajeste timp de 1 minut.
Toarna lapele de cocos si supa si lasa-le sa fiarba. Redu intensitatea focului, adauga fasolea si coriandrul si condimenteaza cu sare. Gateste la foc mic in jur de 30 de minute pana cand orezul se inmoaie.
Sursa reteta si foto: Saveur.com
INGREDIENTE
- orez
- sare
- ½ legatura coriandru proaspat, tocat
- 400g fasole rosie din conserva, scursa
- 400ml supa de pui
- 800ml lapte de cocos
- 1 lingurita piper
- 1 lingurita zahar
- 500g orez cu bob lung
- 1½ lingurita chimion macinat
- ½ ardei gras tocat marunt
- 1 tulpina de telina tocata marunt
- 5 catei de usturoi zdrobiti
- 1 ceapa mica, tocata marunt
- 60ml ulei de rapita